Istorie

S-au descoperit documente scrise referitoare la casele de amanet- pawn shops (imprumut cu garantie) datand din timpul civilizatiei grecesti si romane. Acum 3000 de ani in China Antica existau forme de imprumut cu garantie.

In cursul ultimilor ani, casele de amanet- pawn shops au aparut ca urmare a unei deteriorari a situatiei economice a unor clase sociale. Fiind in imposibilitatea de a gasi surse financiare in scurt timp la institutiile bancare, atat persoanele fizice cat si intreprinzatorii apeleaza la aceste servicii, prin care au ocazia sa ajunga la un imprumut rapid fara sa se loveasca de birocratia ce domina in sistemul bancar. In prezent, toate clasele sociale apeleaza frecvent la sistemul de creditare al caselor de amanet-pawn shops.

Nu numai in Romania, ci peste tot in lume imprumutul cu garantie este un fenomen prezent. “National Pawnbrokers Association‘’ mentioneaza ca in Statele Unite intre anii 1988-1998 au aparut 14000 de case de amanet-pawn shops dintre care 4 retele sunt inscrise la bursa americana din Nasdaq.

Industria caselor de amanet – pawn shops a evoluat pentru a se adapta nevoilor in continua schimbare ale populatiei. S-a creat astfel o stransa competitie, fortand intreprinzatorii la o mai buna comunicare cu clientul, totul pentru a raspunde necesitatilor acestuia.

Casele de amanet-pawn shops sunt frecventate si pentru articolele care pot fi gasite aici la un pret foarte avantajos. Timpul care a trecut a confirmat asteptarile, creditul de amanet dovedindu-se asemanator cu cel bancar, fiind benefic atat privit din punct de vedere economic, cat si din punct de vedere social, pentru cel care beneficiaza de imprumut si pentru cel care ofera imprumutul.

Fata de procedura de creditare bancara, are si avantajul ca beneficiati imediat de creditul acordat.

Link-uri sponsorizate

© Marc Gold Amanet 2003